Zalmsalade met zoetzure komkommer en radijs
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.
- Verse zalmfilet zonder huid
- Mayonaise
- Peppadew
- Creme fraiche / griekse yoghurt
- Mierikswortel
- bieslook
- Komkommer
- Radijs
1. Wrijf de zalmfilet in met olie en zout en gaar hem voor 12 minuten op 200 graden in de oven.
2. Terwijl de zalm in de oven staat de bieslook en peppadew klein snijden.
3. Haal de zalm uit de oven en verdeel in twee stukken (80%- 20%) en laat afkoelen.
4. Het grote deel vermengen met de bieslook, peppadew, yoghurt, mierikswortel en mayonaise.
5. Het kleine deel in de keukenmachine of staafmixer met wat mayonaise tot een mousse draaien.
6. Beleg het Haust toastje – bijvoorbeeld Snack Cups Rond - eerst met de zalmmousse, dan de zalmsalade en werk af met een zoetzuur komkommertje of radijsje.