Zalmhaasje met bloemkool
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.
Ingrediënten
- 200 g gerookte zalmhaas
- 100 g bloemkool, in roosjes
- 2 dl witte wijnazijn
- 2 el suiker
- • 1 tl mosterdzaad
- • piccalilly
- • tuinkers
1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes.
2. Breng de witte wijnazijn, suiker en 1 dl water aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.
3. Haal van het vuur en voeg de bloemkoolroosjes en het mosterdzaad toe.
4. Laat in 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Afgekoeld kan dit in een afgesloten (schone) weckpot lang bewaard worden.
5. Snijd de zalmhaas in dunne plakjes.
6. Beleg de Haust toast – bijvoorbeeld Party Extra Original – met de zalmhaas, bloemkoolroosjes, dotjes piccalilly en tuinkers.