Recepten

Zalmhaasje met bloemkool

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 200 g gerookte zalmhaas
  • 100 g bloemkool, in roosjes
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • • 1 tl mosterdzaad
  • • piccalilly
  • • tuinkers

1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes.

2. Breng de witte wijnazijn, suiker en 1 dl water aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.

3. Haal van het vuur en voeg de bloemkoolroosjes en het mosterdzaad toe.

4. Laat in 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Afgekoeld kan dit in een afgesloten (schone) weckpot lang bewaard worden.

5. Snijd de zalmhaas in dunne plakjes.

6. Beleg de Haust toast – bijvoorbeeld Party Extra Original – met de zalmhaas, bloemkoolroosjes, dotjes piccalilly en tuinkers.

Tip! Dit recept is lekker met…