Recepten

Witte-bonenpuree met octopus

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 1 pot witte bonen 
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt 
  • witte wijnazijn 
  • 1 el kwark
  • octopustentakel, in dunne plakjes
  • 1 el peterselie, grof gehakt
  • olijfolie
  • peper, zout

1. Laat de witte bonen uitlekken.

2. Fruit de ui in olijfolie op een laag vuur zacht.

3. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.

4. Voeg de bonen, een scheutje wijnazijn en de kwark toe.

5. Pureer het bonenmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

6. Beleg het Haust toastje – bijvoorbeeld Flatbread Olive & Garlic – met de puree, leg er een plakje octopus op en garneer met peterselie.

Tip! Dit recept is lekker met…