Recepten

Vitello Tonato

Deze toastjes zijn zo lekker, daar wil je je vingers bij aflikken. Probeer deze klassieker ook eens als topping voor een toastje. Een heerlijke combinatie van vlees en vis. 

Ingrediënten
  • 300 gram gesneden fricandeau
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • Rucola sla
  • 300 g verse tonijn*
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • *Indien verse tonijn niet verkrijgbaar is kan het recept ook gemaakt worden met tonijn uit blik.
  1. Smoor de tonijn in een pan aan beide kanten;
  2. Snijd de tonijn in stukken en laat hem afkoelen;
  3. Mix de tonijn, het citroensap, de mayonaise en de zure room in een keukenmachine tot een gladde saus;
  4. Verdeel de fricandeau over de toastjes en schenk de saus eroverheen; 
  5. Maak het geheel af met de blokjes komkommer en de rucola sla.

Tip! Dit recept is lekker met…