Tomatenmousse met basilicum
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje
- 250 g tomaten
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- pijnboompitten
- basilicum
- 2 blaadjes gelatine
- 125 ml slagroom
- peper, zout
1. Week de blaadjes gelatine in koud water.
2. Snijd de tomaten in stukken. Fruit de ui met de knoflook in wat olijfolie.
3. Voeg de tomaten toe, peper en zout. Laat op een laag vuur ca. 20 minuten zacht worden.
4. Wrijf de tomaten door een zeef en giet terug in de pan.
5. Laat verder inkoken tot een lobbige saus en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Klop de slagroom stijf en meng met de tomatensaus.
7. Laat de mousse in de koeling minstens 2 uur opstijven.
8. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
9. Frituur de blaadjes basilicum in olijfolie. Beleg de Haust toast – bijvoorbeeld Mini Toast – met een quenelle (bolletje) mousse en garneer met pijnboompitjes en een blaadje basilicum.