Streetfood Borrelplank

Streetfood Borrelplank

Bij het zien van deze borrelplank waan je je direct in Azië. Groot gelijk, want op deze borrelplank komt alles samen: spicy chicken en tonijn, kokos dip en garnalen met mango. Laat je inspireren door deze Aziatische fusion recepten!

Spicy pulled chicken-salade 
Dit heb je nodig:
- Haust Krokant toast
- 2 Scharrelkipfilets
- 1 Rode ui
- 1 Krop Baby Romaine sla
- 3 Eetlepels hete rode saus
- Peper en zout

Zo maak je het: Kook de kipfilets 15 a 20 minuten in een pan met water. Haal de kip van het vuur zodra deze gaar is en laat even afkoelen. Haal ondertussen de slablaadjes los en snijd de ui in halve ringen. Breek de Haust Krokant toast in stukjes. Giet vervolgens de kip af en trek het zachte vlees met twee vorken uit elkaar. Schep de kip in de slablaadjes, strooi hier wat uit en gebroken toast overheen. Maak het af met wat rode saus.

Tonijn sashimi met crunch  
Dit heb je nodig:
- Haust Party Extra Original
- 400 gram tonijnfilet
- Snufje zout

Zo maak je het: Hak de Haust Party Extra toast in kleine stukjes. Snijd de tonijnfilet bij tot je een mooi stuk hebt. Gril het snel op hoge temperatuur zodat de buitenkant dichtschroeit, maar de tonijn van binnen rauw blijft. Besprenkel lichtjes met zout. Rol de tonijn vervolgens door gekruimelde toast voor een crunchy rand. Snijd de tonijn in mooie plakjes en eet smakelijk!

Tip: Serveer met sojasaus.

Garnalen zwarte sesam met mango
Dit heb je nodig:
- 200 g Gepelde garnalen
- Zwarte sesamzaad
- 1 Mango
- Boter

Zo maak je het: Leg de garnalen in een pan met wat boter. Laat ze één tot twee minuten op hoog vuur aanbranden. Zodra de garnalen loskomen kun je ze omdraaien en wacht daarna nog één tot twee minuten. Haal de garnalen vervolgens uit de pan en dip ze in zwarte sesam. Serveer met plakjes mango.

Tonijn-sesamsalade
Dit heb je nodig:
- Haust Dip Toast
- 160 g Tonijn in blik
- 1 Bosui
- ½ Rode peper
- 1 Eetlepel sesamzaad

Zo maak je het: Laat de tonijn uitlekken. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd de peper klein, snijd de bosui in kleine ringetjes. Meng de ingrediënten door elkaar en voeg het sesamzaad toe. Serveer met Haust Dip Toast.

Serveertip:
Je maakt deze heerlijke borrelplank af met bamboe (wegwerp)servies en eetstokjes. En voor wie niet met stokjes kan eten: met de hand is ook helemaal goed. Serveer de hapjes met een grote kan kokoswater met stukjes limoen en genieten maar!

Ingrediënten


Bekijk alle recepten