Recepten

Rode linzenspread met amandelschaafsel

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 100 g rode linzen 
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • 1/2 el geraspte verse gember 
  • 1 tl garam masala 
  • • boter
  • 1 el amandelschaafsel
  • enkele takjes koriander
  • 2 volle el yoghurt
  • een beetje tabasco peper, zout

1. Kook de linzen in ruim water in 20 minuten gaar.

2. Giet door een zeef en laat even uitlekken. Fruit ondertussen de ui in een klontje boter.

3. Voeg als deze iets begint te kleuren de gember en de fijngehakte knoflook toe.

4. Voeg de garam masala en de yoghurt toe, en vervolgens de linzen.

5. Laat alles even pruttelen en breng op smaak met zout, peper en wat druppels tabasco.

6. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.

7. Garneer de lauwwarme dip met het amandelschaafsel en koriander.

8. Serveer met Haust toastjes – Dip Toast is er speciaal voor spreads en dips!

Tip! Dit recept is lekker met…