Rilette van schelvis
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.
Ingrediënten
- 200 g schelvisfilet
- 1 el yoghurt
- 2 el crème fraîche
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 el fijngehakte bieslook
- peper, zout, olijfolie limoensap
- 2 el wasabimayonaise
- bietenblad (rode sla)
1. Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 150 °C in ± 10 minuten. Laat afkoelen en verwijder de huid en graatjes van de vis.
2. Trek met een vork in grove vlokken.
3. Meng vervolgens de vis met de yoghurt, crème fraîche, het sjalotje en de bieslook.
4. Breng op smaak met limoensap (± 1 el), peper, zout en een beetje olijfolie.
5. Beleg de Haust toastjes – bijvoorbeeld Snack Cups Naturel - met wasabimayonaise, leg daarop een plukje vis en garneer met het bietenblad.