Recepten

Pompoenspread met sinaasappelsap

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 500 g pompoen
  • 3 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 dl sinaasappelsap 
  • peper, zout
  • olijfolie
  • pompoenpitten

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine stukken.

2. Besprenkel de pompoen, sjalotjes en knoflook met olijfolie en rooster in 45 minuten zacht en gaar.

3. Maak de sjalot en knoflook schoon.

4. Pureer de massa met toevoeging van sinaasappelsap en gemberpoeder tot een homogene massa.

5. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de spread met pompoenpitten.

6. Serveer met Haust toastjes – bijvoorbeeld Flatbread Sweet Chili.

Tip! Dit recept is lekker met…