Recepten

Pompoen tapenade

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 350 g butternutpompoen
  • 1 sjalot
  • 1 a 2 teentjes look
  • 6 halfzongedroogde
  • tomaatjes op olie
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • Handje cashewnoten •
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 el olijfolie
  • Griekse yoghurt
  • Zout en peper Augurkjes brunoise

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine stukken.

3. Besprenkel de pompoen met olijfolie en rooster in 25 minuten gaar.

4. Voeg de laatste 5 minuten de sjalot, knoflook en cashewnoten toe en laat daarna het geheel afkoelen.

5. Pureer de massa met toevoeging van de zongedroogde tomaatjes en yoghurt tot een homogene massa.

6. Breng verder op smaak met de sesamzaadjes, fijngesneden bieslook en peper en zout.

7. Garneer de tapenade met de augurk. Lekker met Krokant Toast.

Tip! Dit recept is lekker met…