Recepten

Overjarige kaas met rode uienchutney

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 150 g overjarige kaas
  • 2 rode uien
  • boter
  • 1 el suiker
  • 1 dl rode wijn
  • 1 el balsamicoazijn • takje tijm
  • kervel

1. Maak de uien schoon, halveer en snijd deze in dunne maantjes.

2. Fruit de ui in een klontje boter op een laag vuur zacht. Zet het vuur iets hoger en voeg de suiker toe. Laat karamelliseren, maar niet verbranden.

3. Zet het vuur laag en blus met de rode wijn en balsamicoazijn.

4. Voeg een takje tijm toe en laat op een zeer laag vuur met de deksel op de pan ± 1 uur stoven.

5. Laat afkoelen. Beleg de Haust toast – bijvoorbeeld Krokant Toast – met kaas en een toef uienchutney. Maak af met kervel.

Tip! Dit recept is lekker met…