Oranje Boven!
Koningsdag kan niet meer stuk met deze oranje rouille! Een heerlijke saus op basis van paprika, afgemaakt met garnalen. Je kunt deze toastjes ook warm eten!
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- 100 gr garnalen
- 1 eidooier
- 1 el Dijon mosterd
- Sap van 1 citroen
- Zout
- 100 ml olijfolie
- Cayennepeper
- Gril een rode paprika in de oven tot hij zacht is en je het velletje er makkelijk af kan trekken;
- Geen tijd? Je kunt ook een gegrilde paprika uit een potje kopen!
- Blend de gepelde paprika met alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine;
- Voeg langzaam de olie toe tot er een dikke saus ontstaat;
- Breng verder op smaak met cayennepeper en zout.
- Doe wat van de dikke saus in een diptoast en beleg deze met 2 garnalen;
- Grill de toastjes ongeveer 5 minuten in de oven (op 200℃);
- Garneer met wat extra cayennepeper.