Recepten

Mossel met gepofte-knoflooksaus

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el slagroom, opgeklopt
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • citroensap
  • peper, zout
  • 100 g mosselen, gekookt
  • dragon

1. Verpak de tenen knoflook in aluminiumfolie en pof ze in een oven van 150 °C in ± 25 minuten zacht.

2. Laat ze iets afkoelen en pel ze. Prak ze vervolgens fijn.

3. Meng de knoflook met de opgeklopte slagroom, mayonaise en mosterd.

4. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout. Beleg een Haust toastje – bijvoorbeeld Crostini Tijm & Rozemarijn – met wat saus.

5. Leg daar een mossel op en garneer met dragon.

Tip! Dit recept is lekker met…