Makreelsalade met ingelegde rode ui
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.
Ingrediënten
- 150 g gerookte makreelfilet
- 2 el mayonaise
- 1 el fijngehakte augurk
- 1 tomaat
- 2 kleine rode uien
- 1 dl (witte wijn)azijn • 1 tl suiker
- 1⁄2 tl mosterdzaad
- mini-augurkjes
1. Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen.
2. Breng de azijn, suiker en 1 dl water aan de kook. Haal van het vuur en voeg de uienringen en het mosterdzaad toe.
3. Laat minstens een uur staan.
4. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten.
5. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
6. Check de visfilet op graten!
7. Pluk de vis los en meng met de mayonaise, augurk en tomaat.
8. Leg op elk Haust toastje – bijvoorbeeld Snack Cups Naturel – een plukje makreelsalade en garneer met een uienringetje en mini-augurkjes.