Recepten

Hummet met paprika

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • Rode paprika
  • Peterselie en granaatappelpitjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • Olijfolie, peper en zout
  1. Rooster de paprika op 200 graden in de oven.
  2. Doe in de tussentijd de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap en komijn in de blender en pureer tot een gladde massa.
  3. Schep de helft over in een kom en breng deze verder op smaak met de yoghurt, olijfolie, peper en zout.
  4. Werk verder af met gesneden peterselie en de granaatappelpitjes en je basis hummus is klaar.
  5. Voor de paprika hummus voeg je de geroosterde paprika toe aan de keukenmachine en ook deze pureer je tot een gladde massa.
  6. Werk mooi af met peterselie en granaatappelpitjes.
  7. Serveer met Haust toastjes – bijvoorbeeld Crostini Thijm & Rozemarijn.

Tip! Dit recept is lekker met…