Hummet met paprika
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten uit blik
- Rode paprika
- Peterselie en granaatappelpitjes
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 eetlepels citroensap
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel griekse yoghurt
- Olijfolie, peper en zout
- Rooster de paprika op 200 graden in de oven.
- Doe in de tussentijd de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap en komijn in de blender en pureer tot een gladde massa.
- Schep de helft over in een kom en breng deze verder op smaak met de yoghurt, olijfolie, peper en zout.
- Werk verder af met gesneden peterselie en de granaatappelpitjes en je basis hummus is klaar.
- Voor de paprika hummus voeg je de geroosterde paprika toe aan de keukenmachine en ook deze pureer je tot een gladde massa.
- Werk mooi af met peterselie en granaatappelpitjes.
- Serveer met Haust toastjes – bijvoorbeeld Crostini Thijm & Rozemarijn.