Frisse Yoghurt Dip

Frisse Yoghurt Dip

Heerlijk verfrissende dip, voor die zwoele zomeravonden!

Schep de yoghurt in een kom en meng met de specerijen, maar houd de chili peper nog even apart. Pers het teentje knoflook uit en doe dit erbij. Rasp de helft van de komkommer, doe dit in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen. Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes, doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door. Schep het mengsel over in een leuk schaaltje en bestrooi met de blokjes komkommer en de chili poeder. Maak af met wat gehakte blaadjes koriander.

Ingrediënten

250 gram stevige yoghurt. Denk aan hangop of Griekse yoghurt; 1 komkommer; 1/2 theelepel gemalen komijn; 1/2 theelepel gemalen korian; 1/2 teentje rauwe knoflook; 1/2 theelepel chili poeder; verse koriander; peper en zout
 


Bekijk alle recepten