Frisse Yoghurt Dip
Een licht pittige, verfrissende dip op yoghurtbasis, met een kruidenmengsel van knoflook, chilipoeder en koriander. Ideaal voor de zwoele zomeravonden!
Ingrediënten
- 250 gram stevige yoghurt, denk aan hangop of Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 teentje rauwe knoflook
- 1/2 theelepel chilipoeder
- Verse koriander
- Peper en zout
- Schep de yoghurt in een kom en meng met de specerijen, maar houd de chili peper nog even apart;
- Pers het teentje knoflook uit en doe dit erbij;
- Rasp de helft van de komkommer, doe dit in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen;
- Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes;
- Doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door;
- Schep het mengsel over in een leuk schaaltje en bestrooi met de blokjes komkommer en de chili poeder;
- Maak af met wat gehakte blaadjes koriander.