Recepten

Bloedworst met gebakken appel

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 2 plakken bloedworst
  • 1 Elstar appel
  • 4 plakjes spek
  • boter

1. Verwarm de oven voor op 125 °C.

2. Leg 4 plakjes spek op een bakplaat en bak ze in de oven krokant bruin in ± 20 minuten.

3. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in kleine blokjes.

4. Bak deze in een koekenpan in een klontje boter lichtbruin.

5. Bak de plakken bloedworst en snijd in stukken.

6. Beleg een Haust toastje – bijvoorbeeld Crostini Rozijn & Cranberry – met wat bloedworst, leg er wat appel op en een stukje spek. Serveer lauwwarm.

Tip! Dit recept is lekker met…