Baba ganousch goes Arabic
150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 tl tahin
- 1 tl Griekse yoghurt
- 1/2 limoen, rasp en sap
- 1⁄2 tl Paprikapoeder
- 1⁄2 tl komijn
- Fetakaas
- Granaatappelpitjes
- Rode ui
- Harissa
- Verse munt
1. Prik gaten in de aubergine, wrijf in met wat olijfolie en gaar de aubergine op 200°C voor 60 minuten in de oven.
2. Schraap de vulling uit de schil en pureer deze samen met de yoghurt, limoensap, tahin, paprika – en komijnpoeder tot een gladde massa.
3. Beleg het Haust toastje – bijvoorbeeld Krokant Toast - met de baba ganousch, een klein dotje harissa (let op, is pittig) en werk het geheel verder mooi af met de rode ui, gebrokkelde feta, granaatappelpitjes en verse munt.