Winter

Laat je inspireren!

Winter

Op deze pagina willen we je graag inspireren met tips voor in en rond het huis, die de gezellige momenten tijdens de koude dagen nòg knusser maken. Wij plaatsen regelmatig nieuwe inspiratie, dus kom snel weer langs en laat je verrassen!

Toastje van de week!

Happy Shrimp

Maak je huis winterproof

De knusse wintermaanden vragen om gezelligheid in huis. Heb je veel meer nodig dan kaarsen om je huis gezellig te maken? Eigenlijk niet. Een dienblad met een ratjetoe aan kaarsen doet het altijd goed. Gebruik hiervoor een houten plank of een dienblad. Verzamel vervolgens zoveel mogelijk kaarsen, in alle soorten en maten. Tip: verzamel gedurende het gehele jaar verscheidene potjes, zoals jam- en appelmoespotten. Daar kun je vervolgens theelichtjes in zetten. Met kerst kun je misschien een kleurtje toevoegen, een kerstbal, een takje groen of dennenappels, net wat je leuk vindt. Et voilà, een knus en warm gevoel!

Zelf pompoensoep maken

Het is weer winter, en dus het ideale moment om jullie te laten zien hoe je zelf pompoensoep kunt maken. Er zijn tal van variaties te vinden op het recept. Voor jullie hebben we niet alleen een heel erg lekker, maar ook een gemakkelijk recept uitgekozen. Bekijk het filmpje hieronder. Serveertip: serveer deze soep met onze knapperige en kant-en-klare Haust stokbroodtoast!

5x tips

Of het nou vriest of niet, glühwein hoort bij de winter. De lekkerste glühwein maak je zelf in een handomdraai. Hierbij een paar tips om je glühwein nèt wat specialer te maken.

  1. Het traditionele recept maak je gemakkelijk zelf. Hiervoor heb je nodig: 1 liter soepele rode wijn; 1 citroen; 1 sinaasappel; 1 kaneelstokje en 4 kruidnagels. Snijd de sinaasappel en citroen elk in 6 partjes en steek de kruidnagels in de sinaasappel. Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg de sinaasappel- en citroenpartjes hieraan toe, samen met een doormidden gebroken kaneelstokje. Laat de smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken, zonder dat het mengsel kookt. Roer er eventueel, naar smaak, wat suiker of honing door.
  2. Er zijn verschillende variaties te bedenken op de traditionele glühwein. Laat je inspireren door de volgende ingrediënten: vanillestokjes, nootmuskaat, gember, anijs en sinaasappellikeur. Wees niet bang om te experimenteren!
  3. Drink je liever alcoholvrije glühwein? Maak hem dan met rode bessensap in plaats van rode wijn!
  4. Serveertip: schenk de glühwein in (hittebestendige) wijnglazen en voeg een partje sinaasappel en een kaneelstokje toe, voor een extra feestelijk effect.
  5. Heb je glühwein over? Dan kun je deze gebruiken om stoofpeertjes te maken! Je kunt de glühwein ook tot een siroop koken met wat extra suiker. Dit mengsel is heerlijk over ijs met peertjes.