Oud-Hollandse Borrelplank

Oud-Hollandse Borrelplank

Af en toe heb je gewoon zin in een lekkere, Hollandse plank. Blokjes kaas, plakjes worst, net zoals vroeger. Maar we zouden Haust niet zijn als we daar niet een verrassende twist aan gaven.

Gevuld eitje met Haust-crumble

Dit heb je nodig:
- Haust Party Extra Original toast
- Haust Krokant Toast
- 4 Eieren
- 1 Eetlepel mayonaise
- Snufje paprikapoeder
- Snufje kerriepoeder
- Verse bieslook

Zo maak je het: Kook de eieren en laat ze afkoelen. Breek ondertussen de Haust Krokant in kleine stukjes, zodat deze later als crumble gebruikt kan worden. Pel de eieren, snijd ze doormidden en haal vervolgens het eigeel eruit. Meng het eigeel met de mayonaise, paprika- en kerriepoeder. Stop het mengsel dan in de spuitzak en vul de eitjes hiermee. Breek een aantal Haust Party Extra toastjes doormidden en prik in elk gevuld eitje een half toastje. Garneer de eitjes tot slot met wat Haust Krokant crumble en verse bieslook.

Tomatensoepje met toast
Dit heb je nodig:
- Haust Mini Toast
- 375 g Rijpe tomaten
- 1 Sjalot
- 1 Teen knoflook
- 375 ml Groentebouillon
- Kruidenboter

Zo maak je het: Begin met het snipperen van de sjalot en de knoflook. Snijd de tomaat in grove stukken. Verwarm de bouillon en vul deze aan met de sjalot, tomaat en knoflook. Laat het staan tot dat het kookt. Laat het vervolgens nog eventjes door pruttelen en giet het geheel hierna door een zeef, voor een egale soep. Serveer het in een klein glaasje en maak het af met een lekker Haust Mini toastje met kruidenboter!

Spinata romana rolletje met roomkaas en augurk op prikker
Dit heb je nodig:
- 100 g Spinata romana
- 2 Theelepels Roomkaas
- 2 Augurken
- Satéprikkers

Zo maak je het: Snijd de Spinata Romana in dunne plakjes, vul de plakjes met een half theelepeltje roomkaas, leg hier een augurkpartje in en zet het rolletje vast met een prikker.

Wat ook niet mag ontbreken:
- Blokjes kaas Amsterdamse uitjes
- Filet American op toast
- Plakjes leverworst
- Plakjes Ossenworst
- Bitterballen met mosterd
- Gerookte pepermakreel op toast

Serveertip:
Serveer de hapjes op een dienblad en vergeet de geruite servetjes niet. Schenk jezelf een kopstoot in en plof gezellig met z’n allen voor de buis of speel een potje Ganzenbord. Het is tijd voor de perfecte Hollandse avond!

Ingrediënten


Bekijk alle recepten