Borrelplanken

Mexicaanse Borrelplank

Wat is er lekkerder dan een avondje tapas eten? Van al die kleine hapjes in knallende kleuren krijg je spontaan zin om te dansen. Zet je favoriete salsamuziek op en maak er een swingende avond van, vol lekkers!

De hapjes
  • Haust Todos Ovenschotel
  • Zelfgemaakte tomatensalsa
  • Zelfgemaakte guacamoledip
  • Gegrilde groene asperges met knoflook en avocado
  • Chimichurri
  • Gebakken chorizo worstjes
  • Olijvenmix

Haust Todos Ovenschotel
Ingrediënten

Haust Baquette Toast
100 gram geraspte kaas
1 bakje cherrytomaten
1 bosje platte peterselie
1 jalapeños peper
1 rode ui
1 citroen
50 gram zure room

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Snijd de cherrytomaten in vieren, de jalapeños peper en de rode ui in halve ringen;
  3. Leg de Haust Baquette toastjes in een ovenschaal. Verdeel hier overheen de tomaat, ui en jalapeños. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het geheel;
  4. Zet de schaal in de oven. In ongeveer 8 minuten is de kaas gesmolten en zijn de toastjes warm en krokant;
  5. Maak het gerecht af met een grote toef zure room. Knijp er wat citroensap overheen en decoreer de schaal met wat peterselie blaadjes.
Zelfgemaakte tomatensalsa
Ingrediënten
Haust Krokant Toast
3 tomaten
0,5 ui
10 gram koriander
2 tenen knoflook
Olijfolie
Peper en zout
  1. Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui;
  2. Hak de koriander fijn en pers de tenen knoflook uit;
  3. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met olijfolie, zout en peper;
  4. De salsa smaakt het lekkerst als je hem voor het opdienen een halfuurtje in de koelkast zet;
  5. Dip met de Haust Krokant Toast in de zelfgemaakte salsa.
Zelfgemaakte guacamole
Ingrediënten
Haust Dip Toast
2 avocado’s
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 tomaat
1/2 rode peper
1 limoen
Peper en zout
  1. Snijd de avocado’s doormidden. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit;
  2. Snijd de knoflook, tomaat en sjalot in kleine stukjes;
  3. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd deze fijn;
  4. Pers de limoen uit;
  5. Voeg alle ingrediënten samen en pureer deze met een staafmixer;
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe en je bent klaar om te dippen!
Gegrilde groene asperges met knoflook en avocado
Ingrediënten
Haust Party Extra Original Toast
100 gram groene aspergetips
75 gram parmaham
1 avocado
1 teentje knoflook
Peper en zout
Scheutje olijfolie
  1. Pers de knoflook uit;
  2. Besprenkel de asperges met wat olijfolie, de knoflook en zout en peper;
  3. Gril de asperges in een grillpan op medium hoog vuur gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig keren;
  4. Snijd ondertussen de avocado in tweeën, verwijder de pit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Prak de avocado fijn of pureer deze met een staafmixer;
  5. Beleg iedere Haust Party Extra Toast met wat gepureerde avocado, een plakje parmaham en een groene aspergetip.
Chimichurri
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
0,5 witte ui
1 chilipeper
3 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels verse oregano
10 gram peterselie
10 ml olijfolie
Zout en peper
  1. Hak de knoflook, ui, chilipeper, verse oregano en peterselie fijn;
  2. Voeg hier de wijnazijn en olijfolie aan toe;
  3. Roer het geheel door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe;
  4. Zet de mix afgedekt in de koelkast voor ongeveer 2 a 3 uur. Daarna is het klaar om te serveren.
Gebakken chorizo worstjes
Ingrediënten
Chorizoworstjes
Olijfolie of boter
  1. Bak de chorizo worstjes af in een goed hete pan met een laagje boter of olie;
  2. Extra peper en zout is bij deze kruidige worst niet nodig!
Olijvenmix
Ingrediënten
Olijven naar keuze
Olijfolie (extra vergine)
  1. Neem een schaaltje en vul deze met wat heerlijke olijven en wat olijfolie;
  2. Je kunt kiezen voor olijven met pit voor meer smaak of maak een mix van je favoriete olijven: van grote groene tot kleine paarse.

Serveertip:

Deze pittige Mexicaanse borrelplank maak je helemaal af met kleurrijke schaaltjes, tapasprikkers en kleine glaasjes drinken. Serveer het bijvoorbeeld met een lekkere sangria of een karaf jus d’orange met munt.

Tip! Dit recept is lekker met…