Borrelplanken

Mediterrane Borreltafel

Zomers tafelen? Laat je inspireren door de mediterraanse borreltafel van Haust! De tafel is gevuld met mediteraanse toastjes en hapjes, zoals olijven, dolma's, parmaham, een bietendip en gerookte amandelen. Serveer met een flesje rosé en eet smakelijk!

De hapjes

  • Toast 'n Chips Italiaanse Kruiden met rosbief, pesto en pijnboompitten
  • Snack Cups met rivierkreeftjes en avocado crème
  • Baguette Toast vitello tonato

Maak de plank af met

  • Olijven
  • Dolma's
  • Parmaham
  • Bietendip
  • Geroosterde amandelen

 

Toast 'n Chips Italiaanse Kruiden met rosbief, pesto en pijnboompitten

Ingrediënten
  • Haust Toast 'n Chips Italiaanse Kruiden
  • Rosbief
  • Hummus
  • Pesto
  • Pijnboompitten
  1. Maak de hummus en zet de pesto klaar (of maak deze ook zelf met ons recept!)
  2. Rooster de pijnboompitten
  3. Smeer een beetje hummus op het toastje en leg er een plakje rosbief op
  4. Smeer de pesto op de rosbief en bestrooi met een aantal pijnboompitten
Snack Cups met rivierkreeftjes en avocado crème
Ingrediënten
Haust Snack Cups
Bakje rivierkreeftjes
Avocado
1 el mayonaise
Peper, zout
Limoensap
Zeekraal
  1. Maak de avocado schoon en pureer met een staafmixer tot een gladde crème. Meng er de mayonaise door
  2. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap
  3. Blancheer de zeekraal 10 seconden in kokend water, spoel direct af onder koud water en laat uitlekken
  4. Beleg de toast met de avocadocreme. Leg daarop enkele rivierkreeftjes en garneer met wat zeekraal
Baguette Toast Vitello Tonato
Ingrediënten
Haust Baguette Toast
150 gram gesneden kalfsvlees of fricandeau
1⁄2 blikje tonijn (uitgelekt)
1 el kappertjes
4 el mayonaise
Citroensap
Bosje radijs
Rucola
  1. Doe de mayonaise, tonijn en kappertjes in een blender en pureer tot een gladde saus
  2. Breng op smaak met citroensap
  3. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes
  4. Beleg de toast met wat saus. Leg daarop een toefje kalfsvlees en garneer met radijs en rucola

Tip! Dit recept is lekker met…