Luxe Borrelplank
Soms wil je gewoon even lekker uitpakken tijdens de borrelavond. Bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of voor een speciale gelegenheid. Voor die momenten hebben we de Luxe Borrelplank vol met hoogstaande, culinaire hapjes.
De hapjes
- Gegrilde coquilles met citroen en zalmeitjes
- Carpaccio met truffelmayonaise
- Gravad lachs met choggia bieten krullen
- Rivierkreeftjes salade met zwarte kaviaar
- Oesters met kruiden crumble van Haust toast met limoen
- Krabsalade met kwartelei
- Caramel seasalt chocolade toast met chocomousse en vers fruit
Gegrilde coquilles met citroen en zalmeitjes
Ingrediënten
- 4 Haust Snack Cups Ovaal toastjes
- 4 coquilles
- 1 eetlepel citroensap
- 1 avocado
- Potje zalmeitjes (100gram)
- Bak de coquilles 1 minuut per kant;
- Snijd de avocado in dunne plakjes en de coquilles in drie plakjes;
- Beleg de Haust Snack Cups met twee dunne plankjes avocado en drie plakjes coquille;
- Sprenkel wat citroensap over de toastjes en maak het af met wat zalmeitjes.
Carpaccio met truffelmayonaise
Ingrediënten
Haust Snack Cup Ovaal
100 gram carpaccio
1 eetlepel truffelmayonaise
Paar takjes tuinkers
Pijnboompitten (optioneel)
100 gram carpaccio
1 eetlepel truffelmayonaise
Paar takjes tuinkers
Pijnboompitten (optioneel)
- Gril de pijnboompitjes op middelhoog vuur goudbruin;
- Drapeer de carpaccio op de Haust Snack Cups;
- Doe hier de pijnboompitjes en een kloddertje truffelmayonaise op;
- Maak het helemaal af met wat tuinkers als groene garnering.
Gravad lachs met choggia bieten krullen
Ingrediënten
Haust Baquette Toast
Pakje Gravad lachs
1 Choggia biet
Takje dille
Pakje Gravad lachs
1 Choggia biet
Takje dille
- Kook de choggia biet gaar;
- Schaaf de bieten in dunne krullen;
- Bedek ieder Haust Baquette toastje met een plakje Gravad lachs;
- Maak het toastje compleet met wat dille en twee krullen choggia biet.
Rivierkreeftjes salade met zwarte kaviaar
Ingrediënten
4 Haust Snack Cups Ovaal toastjes
50 gram rivierkreeftjes (gekookt en gepeld)
50 gram crème fraîche
20 gram zwarte kaviaar
1 ei (gekookt)
50 gram rivierkreeftjes (gekookt en gepeld)
50 gram crème fraîche
20 gram zwarte kaviaar
1 ei (gekookt)
- Kook het ei;
- Snijd het gekookte ei in vier parten;
- Vul iedere Haust Snack Cup met wat crème fraîche;
- Leg op ieder toastje een (gekookt en gepeld) rivierkreeftje en een partje ei;
- Maak het af met zwarte kaviaar.
Oesters met kruiden crumble van Haust toast met limoen
Ingrediënten
Haust Toast ‘n Chips
4 oesters
1 limoen
4 oesters
1 limoen
- Breek de Haust Toast ’n Chips in kleine stukjes;
- Snijd de limoen in tweeën;
- Gebruik een helft om sap uit te persen en snijd de andere helft in dunne plakjes voor garnering;
- Open de oesters en besprenkel deze met wat limoensap en de Haust Toast ’n Chips crumble;
- Maak het compleet met wat stukjes limoen.
Krabsalade met kwartelei
Ingrediënten
Haust Dip toast
175 gram krabsalade
2 kwarteleieren
4 blaadjes baby romaine sla
4 kleine glaasjes
175 gram krabsalade
2 kwarteleieren
4 blaadjes baby romaine sla
4 kleine glaasjes
- Kook de kwarteleitjes en snijd ze door de helft;
- Leg een slablad aan de rand van elk glaasje;
- Vul deze met krabsalade en leg daarop een half kwarteleitje;
- Maak ieder glaasje af met een Haust Dip Toastje en dippen maar.
Caramel seasalt chocolade toast met chocomousse en vers fruit
Ingrediënten
Haust Snack Cups Rond
¼ chocoladereep karamel-zeezout
40 gram chocolademousse
Rode vruchten
Bladgoud (optioneel)
¼ chocoladereep karamel-zeezout
40 gram chocolademousse
Rode vruchten
Bladgoud (optioneel)
- Smelt de halve chocolade reep au bain-marie;
- Vul iedere Haust Snack Cup met de gesmolten chocola;
- Plaats bovenop een toefje chocolademousse;
- Serveer met rode vruchten;
- Optioneel: Maak het gerecht compleet met wat bladgoud.
Serveertip:
De Luxe Borrelplank maak je helemaal af door het gebruik van kristallen glazen en mooi servies. Vraag al je gasten om in hun mooiste avondkleding te komen en serveer een lekker glas cava of échte champagne.