Borrelplanken

Franse Borrelplank

Niets is zo ontspannend als een avond op een Frans terras. In de zon, wijntje erbij en een heerlijk stuk kaas. Gelukkig kun je dit gevoel nu ook in huis halen met onze Franse borrelplank!

De hapjes
  • Camembert uit de oven met spek en rozemarijn
  • Geitenkaas met verse vijg en honing uit de oven 
  • Haust tarte tartin
  • Paté met bessenjam op toast
Maak je borrelplank af met:
  • Droge worst
  • Franse kaasjes zoals roquefort, brie en reblochon
  • Noten, zoals walnoten en pecannoten
  • Een tros druiven
     
Camembert uit de oven met spek en rozemarijn
Ingrediënten
  • Haust Dip Toast
  • 1 camembert
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 plakjes spek
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Leg de camembert in zijn geheel in een ovenschaaltje en maak leg daarop de spek;
  3. Breek de rozemarijntakjes en sprenkel deze over de camembert met spek;
  4. Zet nu de ovenschaal 6 minuten in de oven;
  5. Serveer de gesmolten kaas met spek en rozemarijn met Haust Dip Toast om lekker te dippen.
Haust tarte tartin
Ingrediënten
12 Haust Snack Cups Rond
120 gram gezouten boter
Bakboter
½ Elstar appel
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels amandelschaafsel
125 gram crème fraîche
4 metalen vormpjes (diameter ca. 5 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden;
  2. Verkruimel de Haust Snack Cups;
  3. Smelt vervolgens 80 gram boter in een pannetje en voeg de kruimels toe. Schep om tot de boter volledig is opgenomen door de toast;
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in de appel in dunne partjes; 
  5. Bak de appelpartjes even kort in een koekenpan met wat gewone bakboter;
  6. Vet de vormpjes in met een klein beetje bakboter. Verdeel de suiker, het amandelschaafsel en 10 gram ongezouten boter in elk vormpje. Leg de appel erop. Dek af met de kruimel-botermix en druk stevig aan;
  7. Bak de vormpjes ca. 12 tot 15 minuten in de oven. Haal ze eruit en wacht tot de taartjes een beetje zijn afgekoeld. Draai dan de bakjes om op een bord;
  8. Serveer met een dotje crème fraîche.
Paté met bessenjam op toast
Ingrediënten
Haust Baguette Toast Naturel
80 gram paté
Bessenjam
  1. Besmeer de Haust Baquette toastjes met paté;
  2. Doe over de paté een laagje bessenjam.
Geitenkaas met verse vijg en honing uit de oven
Ingrediënten
Haust Baguette Toast Naturel
2 vijgen
100 gram geitenkaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Snijd de vijgen in 4 stukken en de geitenkaas in plakken;
  3. Leg de geitenkaas op de toastjes en leg hier vervolgens de stukjes vijgen er bovenop;
  4. Zet het geheel voor 10 minuten in de oven;
  5. Sprenkel wat honing over de toastjes en klaar!

 

Serveertip

De Franse borrelplank maak je helemaal af door de hapjes te serveren op een houten kaasplank. Als wijn kies je voor een koude rosé. Schenk wijn in kleine picardiglazen om het Franse gevoel helemaal af te maken. Bon Appétit!

Tip! Dit recept is lekker met…