Borrelplanken

Bourgondische Borrelplank

Een borrelplank voor de vleesliefhebbers mag natuurlijk niet ontbreken tussen onze borrelplanken! Houd jij van entrecote, worst en warme beenham? Dan is deze plank echt iets voor jou. Lekker met een speciaalbiertje erbij of een goed glas rode wijn; Bourgondisch genieten!

De hapjes
  • Gegrilde plakken entrecote met rozemarijn en knoflook
  • Haust burger met truffelmayonaise
  • Toast met warme beenham
  • Hollandse blauwe kaas op toast

Gegrilde plakken entrecote met rozemarijn en knoflook
Ingrediënten
  • Haust Snack Cups Ovaal
  • 400 gram entrecote
  • 1 teentje knoflook
  • Takjes rozemarijn
  1. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout;
  2. Pers de knoflook uit;
  3. Verwarm de olie of bakboter samen met de knoflook in een pan;
  4. Bak de entrecote vervolgens in dezelfde pan. Bak de entrecote op hoog vuur 2 minuten aan elke kant (voor medium rare);
  5. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt 2 minuten rusten;
  6. Snijd het vlees in mooie plakken, besprenkel het met rozemarijn en serveer met Haust Snack Cups Ovaal.
Haust burger met truffelmayonaise
Ingrediënten
Haust Toast ‘n Chips
4 mini hamburgers
1 plak cheddarkaas
1 witte ui
1 plak bacon
2 eetlepels truffelmayonaise
  1. Snijd de ui in ringen en de cheddarkaas in vier stukjes;
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur, voeg hier wat olijfolie aan toe en fruit de uienringen totdat deze er glazig uitzien;
  3. Bak in dezelfde pan de bacon kort mee en snijd deze daarna ook in vier stukken;
  4. Bak in een andere pan de miniburgers in 2 minuten gaar. Laat op het laatste moment de plakjes cheddarkaas over de burgers smelten;
  5. Leg een burgertje samen met wat uienringen en een stukje bacon tussen twee Haust Toast ’n Chips toastjes en maak het af met een dot truffelmayonaise.
Toast met warme beenham
Ingrediënten
Haust Krokant Toast
300 gram beenham (geheel of in plakjes)
1 eetlepel honing
2 eetlepels mosterd
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap of witte azijn
Zout
  1. Snijd de beenham in plakjes. Bak de plakjes beenham kort aan in een pan;
  2. Maak voor een extra smaakbom zelf de honingmosterdsaus. Dit doe je simpelweg door de honing, mosterd, mayonaise, citroensap en zout door elkaar te mengen;
  3. Beleg de Haust Krokant toast vervolgens met de beenham en zelfgemaakte saus.
Hollandse blauwe kaas op toast
Ingrediënten
Haust Snack Cups Ovaal
Hollandse blauwe kaas
  1. Beleg de Snack Cups met lekkere grove stukken blauwe kaas
     
Serveertip

Je maakt deze borrelplank helemaal af door ook kleine hapjes zoals droge worst en augurk met truffelmayonaise te serveren. Leg alles op een robuuste houten plank en serveer bier uit de fles. Perfect voor een gezellige avond!

Tip! Dit recept is lekker met…