Borrelplanken

BBQ Borreltafel

Op een BBQ mag een borreltafel natuurlijk niet ontbreken. Haust heeft voor jou de lekkerste borreltafel voor bij de BBQ samengesteld. Op de tafel liggen verschillende toastjes met heerlijk beleg en is afgemaakt met wat bierworstjes en geroosterde groente. Breng een toast uit met een biertje, en geniet van jouw BBQ!

De hapjes

  • Party Extra Origineel met geroosterde paprika en ansjovis
  • Party Extra Origineel pulled chicken met taugé
  • Party Extra Fijne Tuinkruiden mossel met gepofte knoflooksaus

 

Maak de plank af met

  • Bierworstjes
  • Uitjes
  • Schaaltje noten
  • Geroosterde groente
  • Fuet
  • Gekleurde radijs

 

 

Party Extra Origineel met geroosterde paprika en ansjovis

Ingrediënten
  • Haust Party Extra Origineel
  • Geroosterde paprika’s 
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • Paprikapoeder
  • Ansjovis
  • Peper, zout en olijfolie
  1. Laat 3 paprika’s uitlekken, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes
  2. Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de paprika’s, tomaten en een snuf gerookt paprikapoeder toe
  3. Laat met de deksel op de pan 20 minuten sudderen
  4. Pureer glad met een staafmixer en je dip van geroosterde paprike is af!
  5. Smeer de dip op een toastje en leg er een ansjovisje op
Party Extra Origineel pulled chicken met taugé
Ingrediënten
Haust Party Extra Origineel
150 gram pulled chicken
Pindasaus
100 gram taugé
Koriander
Lente-ui
  1. Verwijder van de taugé de worteltjes
  2. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes
  3. Verwarm de kip en de pindasaus
  4. Leg op elk toastje wat taugé, daarop de pulled chicken en dresseer met pindasaus
  5. Garneer tot slot met wat ringetjes lente-ui en een blaadje koriander
Party Extra Fijne Tuinkruiden mossel met gepofte knoflooksaus
Ingrediënten
Haust Party Extra Fijne Tuinkruiden
4 tenen knoflook
100 g mosselen, gekookt
2 el slagroom, opgeklopt
3 el mayonaise
1 tl mosterd
Citroensap
Peper, zout
Dragon
  1. Verpak de tenen knoflook in aluminiumfolie en pof ze in een oven van 150 °C in ± 25 minuten zacht.
  2. Laat ze iets afkoelen en pel ze. Prak ze vervolgens fijn
  3. Meng de knoflook met de opgeklopte slagroom, mayonaise en mosterd
  4. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Beleg een toastje met wat saus en leg daar een mossel op
  6. Garneer met dragon (optioneel)

Tip! Dit recept is lekker met…