Aziatische Borrelplank
Bij het zien van deze borrelplank waan je je direct in Azië. Groot gelijk, want op deze borrelplank komt alles samen: spicy chicken en tonijn, kokos dip en garnalen met mango. Laat je inspireren door deze Aziatische fusion recepten!
De hapjes
- Spicy pulled chicken-salade
- Tonijn sashimi met crunch
- Tonijn-sesamsalade
- Garnalen zwarte sesam met mango
Spicy pulled chicken-salade
Ingrediënten
- Haust Krokant toast
- 2 scharrelkipfilets
- 1 rode ui
- 1 krop baby romaine sla
- 3 eetlepels hete rode saus
- Peper en zout
- Kook de kipfilets 15 a 20 minuten in een pan met water;
- Haal de kip van het vuur zodra deze gaar is en laat even afkoelen;
- Haal de slablaadjes los en snijd de ui in halve ringen;
- Breek de Haust Krokant toast in stukjes;
- Giet de kip af en trek het zachte vlees met twee vorken uit elkaar;
- Schep de kip in de slablaadjes, strooi hier wat uit en gebroken toast overheen;
- Maak het af met wat rode saus.
Tonijn-sesamsalade
Ingrediënten
Haust Dip Toast
160 gram tonijn in blik
1 bosui
½ rode peper
1 eetlepel sesamzaad
160 gram tonijn in blik
1 bosui
½ rode peper
1 eetlepel sesamzaad
- Laat de tonijn uitlekken;
- Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd de peper klein, snijd de bosui in kleine ringetjes;
- Meng de ingrediënten door elkaar en voeg het sesamzaad toe;
- Serveer met Haust Dip Toast.
Tonijn sashimi met crunch
Ingrediënten
Haust Party Extra Original
400 gram tonijnfilet
Snufje zout
400 gram tonijnfilet
Snufje zout
- Hak de Haust Party Extra toast in kleine stukjes;
- Snijd de tonijnfilet bij tot je een mooi stuk hebt;
- Gril het snel op hoge temperatuur zodat de buitenkant dichtschroeit, maar de tonijn van binnen rauw blijft;
- Besprenkel lichtjes met zout;
- Rol de tonijn vervolgens door gekruimelde toast voor een crunchy rand;
- Snijd de tonijn in mooie plakjes;
- Tip: Serveer met sojasaus.
Garnalen zwarte sesam met mango
Ingrediënten
200 gram gepelde garnalen
Zwarte sesamzaad
1 mango
Boter
Zwarte sesamzaad
1 mango
Boter
- Leg de garnalen in een pan met wat boter. Laat ze één tot twee minuten op hoog vuur aanbranden;
- Zodra de garnalen loskomen, kun je ze omdraaien en wacht daarna nog één tot twee minuten;
- Haal de garnalen vervolgens uit de pan en dip ze in zwarte sesam;
- Serveer met plakjes mango.
Serveertip
Je maakt deze heerlijke borrelplank af met bamboe (wegwerp)servies en eetstokjes. Voor wie niet met stokjes kan eten: met de hand is ook helemaal goed. Serveer de hapjes met een grote kan kokoswater met stukjes limoen en genieten maar!