Borrelplanken

Aziatische Borrelplank

Bij het zien van deze borrelplank waan je je direct in Azië. Groot gelijk, want op deze borrelplank komt alles samen: spicy chicken en tonijn, kokos dip en garnalen met mango. Laat je inspireren door deze Aziatische fusion recepten!

De hapjes
  • Spicy pulled chicken-salade
  • Tonijn sashimi met crunch
  • Tonijn-sesamsalade
  • Garnalen zwarte sesam met mango

Spicy pulled chicken-salade
Ingrediënten
  • Haust Krokant toast
  • 2 scharrelkipfilets
  • 1 rode ui
  • 1 krop baby romaine sla
  • 3 eetlepels hete rode saus
  • Peper en zout
  1. Kook de kipfilets 15 a 20 minuten in een pan met water;
  2. Haal de kip van het vuur zodra deze gaar is en laat even afkoelen;
  3. Haal de slablaadjes los en snijd de ui in halve ringen;
  4. Breek de Haust Krokant toast in stukjes;
  5. Giet de kip af en trek het zachte vlees met twee vorken uit elkaar;
  6. Schep de kip in de slablaadjes, strooi hier wat uit en gebroken toast overheen;
  7. Maak het af met wat rode saus.
Tonijn-sesamsalade
Ingrediënten
Haust Dip Toast
160 gram tonijn in blik
1 bosui
½ rode peper
1 eetlepel sesamzaad
  1. Laat de tonijn uitlekken;
  2. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd de peper klein, snijd de bosui in kleine ringetjes;
  3. Meng de ingrediënten door elkaar en voeg het sesamzaad toe;
  4. Serveer met Haust Dip Toast.
Tonijn sashimi met crunch
Ingrediënten
Haust Party Extra Original
400 gram tonijnfilet
Snufje zout
  1. Hak de Haust Party Extra toast in kleine stukjes;
  2. Snijd de tonijnfilet bij tot je een mooi stuk hebt;
  3. Gril het snel op hoge temperatuur zodat de buitenkant dichtschroeit, maar de tonijn van binnen rauw blijft;
  4. Besprenkel lichtjes met zout;
  5. Rol de tonijn vervolgens door gekruimelde toast voor een crunchy rand;
  6. Snijd de tonijn in mooie plakjes;
  7. Tip: Serveer met sojasaus.
Garnalen zwarte sesam met mango
Ingrediënten
200 gram gepelde garnalen
Zwarte sesamzaad
1 mango
Boter
  1. Leg de garnalen in een pan met wat boter. Laat ze één tot twee minuten op hoog vuur aanbranden;
  2. Zodra de garnalen loskomen, kun je ze omdraaien en wacht daarna nog één tot twee minuten;
  3. Haal de garnalen vervolgens uit de pan en dip ze in zwarte sesam;
  4. Serveer met plakjes mango.
     
Serveertip

Je maakt deze heerlijke borrelplank af met bamboe (wegwerp)servies en eetstokjes. Voor wie niet met stokjes kan eten: met de hand is ook helemaal goed. Serveer de hapjes met een grote kan kokoswater met stukjes limoen en genieten maar!

Tip! Dit recept is lekker met…