Borrelplanken

Arabische Borrelplank

Waan je in Arabische sferen met de Arabische borrelplank. Toastjes met zelfgemaakte hummus, malse kebab spiesjes en heerlijke gegrilde groentes. Je maakt de borrelplank af met gevulde dadels en een lekkere notendip. Genieten!

De hapjes

  • Hummus met granaatappelpitjes en koriander
  • Haust “Baklava”
  • Dukah notendip
  • Dadeldip met roomkaas
  • Couscous salade met tomaat, peterselie, komkommer en citroen
  • Kleine kip-kebabspiesjes met knoflooksaus
  • Salade met gegrilde aubergine, yoghurt, rode peper, munt en sinaasappel
  • Olijvenmix
     

Hummus met granaatappelpitjes en koriander

Ingrediënten
  • Haust Baquette Toast
  • Olijfolie
  • Hummus naturel
  • 1 granaatappel
  • Bosje verse koriander
  1. Sprenkel wat olijfolie over de hummus;
  2. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Dit kun je doen door met een pollepel op de schil te kloppen;
  3. Hak de koriander fijn;
  4. Voeg alle ingrediënten aan de hummus toe en smeer de hummus op de Haust Baquettetoastjes.
Haust “Baklava”
Ingrediënten
Haust Snack Cups rond
100 gram ongezouten notenmix met pistache- en walnoten
4 eetlepels vloeibare honing
  1. Leg de Haust Snack Cups neer en vul deze met honing;
  2. Hak de notenmix grof en verdeel deze over de honing.
Dukah notendip
Ingrediënten
Haust Dip toast
Olijfolie
75 gram ongezouten hazelnoten
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
1 eetlepel korianderzaad
2 eetlepels komijnzaad
Peper en zout
  1. Maal of vijzel het sesamzaad, komijnzaad, korianderzaad en de noten tot een mooi geheel;
  2. Voeg een flinke scheut olijfolie en wat zout naar smaak aan toe en maak er een smeuïg geheel van;
  3. Serveer met de Haust Diptoast.
Dadeldip met roomkaas
Ingrediënten
Haust Krokant toast
50 gram dadels
1 teentje knoflook
300 gram roomkaas
½ theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel currypoeder
1 theelepel chilipoeder
  1. Doe de roomkaas in een bakje;
  2. Snijd de dadels in stukjes en pureer deze samen met de knoflook fijn;
  3. Voeg de roomkaas eraan toe en breng op smaak met chilipoeder, zout, komijn en currypoeder;
  4. Roer alles goed door de roomkaas.
Couscous salade met tomaat, peterselie, komkommer en citroen
Ingrediënten
250 gram couscous
2 tomaten
1 komkommer
Bosje verse peterselie
1 citroen of citroensap
  1. Maak de couscous klaar volgens de verpakking en laat deze afkoelen;
  2. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in partjes en voeg deze aan de afgekoelde couscous toe;
  3. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de couscous;
  4. Sprenkel wat vers citroensap over de couscous en leg er wat losse partjes citroen naast;
  5. Breng op smaak met zout en peper.
Kleine kip-kebabspiesjes met knoflooksaus
Ingrediënten
Kant-en-klare kipspiesjes
Knoflooksaus
  1. Bereid de kipspiesjes volgens de verpakking;
  2. Maak het gereicht af met heerlijke frisse knoflooksaus.
Salade met gegrilde aubergine, yoghurt, rode peper, munt en sinaasappel
Ingrediënten
2 aubergines
0,5 sinaasappel
0,5 bosje verse munt
5 eetlepels Turkse yoghurt
1 teen knoflook
1 rode peper
Olijfolie
Peper en zout
  1. Snijd de aubergine in plakken. Bestrooi ze met wat olijfolie en zout. Verhit een grillpan en gril de plakken aan beide zijden tot de aubergine gaar is en er mooie gril-randen zichtbaar zijn;
  2. Meng de yoghurt met een geperst knoflookteentje en een scheut olijfolie. Was de munt en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Hak de helft van de munt fijn en meng hem door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper;
  3. Haal het steeltje van de rode peper, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd de peper vervolgens in kleine stukjes;
  4. Pel de sinaasappel en breek hem in partjes. Gebruik een garneermesje om een aantal lange dunne reepjes te snijden van de schil;
  5. Schep de yoghurt op de aubergine en voeg de rode peper en sinaasappelpartjes toe. Garneer het gerecht met de overgebleven muntblaadjes en de sinaasappelschilletjes.
Olijvenmix
Ingrediënten
Olijfolie (extra vergine)
Olijven naar keuze
  1. Neem een schaaltje en vul deze met wat heerlijke olijven en wat olijfolie. Je kunt kiezen voor olijven met pit voor meer smaak of maak een mix van je favoriete olijven: van grote groene tot kleine paarse.

 

Serveertip

Met deze recepten heb je een heerlijke Arabische borrelplank. Maar om het helemaal af te maken, gebruik je ook bakjes en kopjes die hierbij passen. Denk aan een zilver- of goudkleurig dienblad. Een grote theepot erbij met kleine theeglaasjes en voilà: je Arabische borrelplank is klaar om geserveerd te worden!

Tip! Dit recept is lekker met…