Urban Borrelplank

Urban Borrelplank

Een borrelplank voor vleeseters mag natuurlijk niet ontbreken in ons receptenboek. Houd jij van entrecote, worst, en warme beenham? Dan is deze plank echt iets voor jou. Lekker met een speciaalbiertje erbij of een goed glas rode wijn.

Gegrilde plakken entrecote met rozemarijn en knoflook

Dit heb je nodig:
- Haust Snack Cups Ovaal
- 400 g Entrecote
- 1 Teen knoflook
- Takjes rozemarijn

Zo maak je het: Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en kruid vervolgens met peper en zout. Pers de knoflook uit. Verwarm olie of bakboter samen met de knoflook in een pan. Bak de entrecote vervolgens in dezelfde pan. Bak de entrecote op hoog vuur 2 minuten aan elke kant (voor medium rare). Neem hierna de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt 2 minuten rusten. Snijd het vlees in mooie plakken, besprenkel het met rozemarijn en serveer met Haust Snack Cups Ovaal.

Haust burger met truffelmayonaise
Dit heb je nodig:
- Haust Toast ‘n Chips
- 4 Mini hamburgers
- 1 Plak cheddarkaas
- 1 Witte ui
- 1 Plak bacon
- 2 Eetlepels truffelmayonaise

Zo maak je het: Snijd de ui in ringen en de cheddarkaas in vier stukjes. Zet een koekenpan op hoog vuur, voeg hier wat olijfolie aan toe en fruit de uienringen totdat deze er glazig uitzien. Bak in dezelfde pan de bacon kort mee en snijd deze daarna ook in vier stukken. Bak in een andere pan de miniburgers in 2 minuten gaar. Laat op het laatste moment de plakjes cheddarkaas over de burgers smelten. Leg vervolgens een burgertje samen met wat uienringen en een stukje bacon tussen twee Haust Toast ’n Chips toastjes en maak het af met een dot truffelmayonaise. Eet smakelijk!

Hollandse blauwe kaas op toast
Dit heb je nodig:
- Haust Snack Cups Ovaal
- Hollandse blauwe kaas

Beleg de Snack Cups met lekkere grove stukken blauwe kaas.

Toast met warme beenham
Dit heb je nodig:
- Haust Krokant Toast
- 300 g Beenham (geheel of in plakjes)
- 1 Eetlepel honing
- 2 Eetlepels mosterd
- 4 Eetlepels mayonaise
- 1 Eetlepel citroensap of witte azijn
- Snuf zout

Zo maak je het: Snijd de beenham in plakjes. Bak de plakjes beenham kort aan in een pan. Maak voor een extra smaakbom zelf de honingmosterdsaus. Dit doe je simpelweg door de honing, mosterd, mayonaise, citroensap en zout door elkaar te mengen. Beleg de Haust Krokant toast vervolgens met de beenham en zelfgemaakte saus en smullen maar.

Serveertip:
Je maakt deze borrelplank helemaal af door ook kleine hapjes zoals droge worst en augurk met truffelmayonaise te serveren. Leg alles op een robuuste houten plank en serveer bier uit de fles. Perfect voor een gezellige avond!

Ingrediënten


Bekijk alle recepten