Borrelplanken

Hollandse Borrelplank

Af en toe heb je gewoon zin in een lekkere, Hollandse plank. Blokjes kaas, plakjes worst, net zoals vroeger. Maar we zouden Haust niet zijn als we daar niet een verrassende twist aan gaven.

De hapjes
  • Gevuld eitje met Haust-crumble
  • Tomatensoepje met toast
  • Spinata romana rolletje met roomkaas en augurk op prikker
Maak je borrelplank af met:
  • Gerookte pepermakreel op toast
  • Filet American op toast
  • Blokjes kaas
  • Amsterdamse uitjes
  • Plakjes leverworst
  • Plakjes Ossenworst
  • Bitterballen met mosterd

Gevuld eitje met Haust-crumble
Ingrediënten
  • Haust Party Extra Original toast
  • Haust Krokant Toast
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje kerriepoeder
  • Verse bieslook
  1. Kook de eieren en laat ze afkoelen;
  2. Breek de Haust Krokant in kleine stukjes, zodat deze later als crumble gebruikt kan worden;
  3. Pel de eieren, snijd ze doormidden en haal vervolgens het eigeel eruit;
  4. Meng het eigeel met de mayonaise, paprika- en kerriepoeder;
  5. Stop het mengsel dan in de spuitzak en vul de eitjes hiermee;
  6. Breek een aantal Haust Party Extra toastjes doormidden en prik in elk gevuld eitje een half toastje;
  7. Garneer de eitjes tot slot met wat Haust Krokant crumble en verse bieslook.
Tomatensoepje met toast
Ingrediënten
Haust Mini Toast
375 gram rijpe tomaten
1 sjalot
1 teentje knoflook
375 ml groentebouillon
Kruidenboter
  1. Begin met het snipperen van de sjalot en de knoflook;
  2. Snijd de tomaat in grove stukken;
  3. Verwarm de bouillon en vul deze aan met de sjalot, tomaat en knoflook;
  4. Laat het staan tot dat het kookt. Laat het vervolgens nog eventjes door pruttelen en giet het geheel hierna door een zeef, voor een egale soep;
  5. Serveer het in een klein glaasje en maak het af met een lekker Haust Mini toastje met kruidenboter!
Spinata romana rolletje met roomkaas en augurk op prikker
Ingrediënten
100 gram Spinata Romana
2 theelepels roomkaas
2 augurken
Satéprikkers
  1. Snijd de Spinata Romana in dunne plakjes;
  2. Leg een half theelepeltje roomkaas op een plakje Spinata Romana en rol de plakjes op;
  3. Leg een augurkpartje in het rolletje;
  4. Zet het rolletje vast met een prikker.

Serveertip

Serveer de hapjes op een dienblad en vergeet de geruite servetjes niet. Schenk jezelf een kopstoot in en plof gezellig met z’n allen voor de buis of speel een potje Ganzenbord. Het is tijd voor de perfecte Hollandse avond!

Tip! Dit recept is lekker met…