Borrelplanken

Italiaanse Borrelplank

Als de Italianen ergens goed in zijn, dan is het genieten. Dolce far niente, noemen ze dat: het zalige nietsdoen. Maar daarbij hoort dan ook wel een heerlijk hapje! En dat kan jij nu ook. Geniet van een ontspannen avond met deze Italiaanse borrelplank.

De hapjes
  • Burrata met balsamico en geroosterde paprika
  • Semi-zongedroogde tomaten tapenade
  • Pollo-tonato met kappertjes op toast
  • Rucola-pesto met diptoastjes
  • Meloen-parmaham met basilicum
  • Haust Tiramisu
Maak je borrelplank af met:
  • Artisjokharten
  • Bakje olijven
  • Italiaanse kazen zoals Parmezaan, mozzarella, taleggio en gorgonzola 

Burrata met balsamico en geroosterde paprika
Ingrediënten
  • Haust Baquette Toast
  • 1 paprika
  • 1 burrata
  • 1 eetlepel balsamico
  1. Rooster de paprika tot er een licht grillrandje ontstaat;
  2. Snijd de burrata in plakjes en leg deze op de paprika. Besprenkel dit met balsamico;
  3. Hak de Haust Baquette toast in stukjes en strooi dit over het geheel voor een lekkere crunchy bite.
Semi-zongedroogde tomaten tapenade
Ingrediënten
Haust Dip Toast
Potje semi-zongedroogde tomaten (200 gram)
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
  1. Stop de tomaatjes in een bakje;
  2. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie, peper en zout;
  3. Serveer de tapenade met Haust Dip Toast.
Pollo-tonato met kappertjes op toast
Ingrediënten
Haust Toast ‘n Chips
100 gram kipfilet (plakjes)
Tonijnsalade (bakje 175 gram)
Kappertjes
  1. Beleg de Haust Toast ‘n Chips met een plakje kipfilet;
  2. Beleg de kipfilet met een theelepel tonijnsalade;
  3. Maak het af met een kappertje.
Rucola-pesto met diptoastjes
Ingrediënten
Haust Dip Toast
2 eetlepels pijnboompitten
75 gram rucola
1 teentje knoflook
2 eetlepels Parmezaanse kaas
15 gram verse basilicum
100 ml olijfolie extra vierge
  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin;
  2. Scheur of snijd de rucola en basilicum in stukken en verzamel in een kom;
  3. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de rucola en basilicum;
  4. Hak de inhoud van de kom grof met een keukenmachine (op langzame snelheid) of met de staafmixer;
  5. Voeg de pijnboompitten, kaas en olijfolie toe en maal alles goed fijn;
  6. Breng op smaak met wat zout, peper en druppels citroensap;
  7. Serveer de dip samen met Haust Diptoast.
Meloen-parmaham met basilicum
Ingrediënten
1 galia meloen
4 plakken parmaham
4 blaadjes verse basilicum
Satéprikkers
  1. Snijd een galia-meloen in partjes en verwijder de schil;
  2. Wikkel de parmaham om de partjes meloen heen;
  3. Maak het af met een blaadje basilicum;
  4. Zet het geheel vast met een satéprikker.
Haust Tiramisu
Ingrediënten
8 Haust Party Extra Original
250 gram mascarpone
50 ml room
1 zakje instant espressokoffie (poeder)
½ citroen, alleen de rasp
2 zakjes vanillesuiker
Cacaopoeder
Spuitzak met gladde spuitmond
  1. Maak een mengsel van de mascarpone, room, espresso, citroenrasp en de suiker;
  2. Schep het mascarpone-mengsel in een spuitzak. Spuit twee banen mascarpone op alle Haust Party Extra toastjes;
  3. Stapel de toastjes per twee op;
  4. Bestrooi met de cacaopoeder.

Serveertip

De Italiaanse borrelplank maak je helemaal af met een Italiaanse styling. Tot in de puntjes, precies zoals de Italianen dat doen. Leg een geblokt tafelkleed op de salontafel, serveer er een lekkere rode wijn bij (tip: zet hem in zo’n leuk Italiaans mandje) en duik die cd van Eros Ramazotti ergens op. Fantastico!

Tip! Dit recept is lekker met…