Italiaanse Borrelplank

Italiaanse Borrelplank

Als de Italianen ergens goed in zijn, dan is het genieten. Dolce far niente, noemen ze dat: het zalige nietsdoen. Maar daarbij hoort dan ook wel een heerlijk hapje! En dat kan jij nu ook. Geniet van een ontspannen avond met deze Italiaanse borrelplank.

Burrata met balsamico en geroosterde paprika

Dit heb je nodig:
- Haust Baquette toast
- 1 Paprika
- 1 Burrata
- 1 Eetlepel balsamico

Zo maak je het: Rooster de paprika tot er een licht grillrandje ontstaat. Snijd de burrata in plakjes en leg deze op de paprika. Besprenkel dit met balsamico. Hak de Haust Baquette toast in stukjes en strooi dit over het geheel voor een lekkere crunchy bite.

Semi-zongedroogde tomaten tapenade
Dit heb je nodig:
- Haust Dip Toast
- Potje semi-zongedroogde tomaten (200g)
- 1 Eetlepel olijfolie
- Peper en zout

Zo maak je het: Stop de tomaatjes in een bakje en besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout. Lekker met Haust Dip Toast.

Pollo-tonato met kappertjes op toast
Dit heb je nodig:
- Haust Toast ‘n Chips
- 100 g kipfilet (plakjes)
- Tonijnsalade (bakje 175 g)
- Kappertjes

Zo maak je het: Beleg de Haust Toast ‘n Chips met een plakje kipfilet. Beleg de kipfilet met een theelepel tonijnsalade en maak het af met een kappertje.

Meloen-parmaham met basilicum
Dit heb je nodig:
- 1 Galia meloen
- 4 Plakken parmaham
- 4 Blaadjes verse basilicum
- Satéprikkers

Zo maak je het: Snijd een galia-meloen in partjes en verwijder de schil. Wikkel hier de parmaham omheen. Maak het af met een blaadje basilicum en zet het geheel vast met een satéprikker.

Rucola-pesto met diptoastjes
Dit heb je nodig:
- Haust Dip Toast
- 2 el Pijnboompitten
- 75 g Rucola
- 1 Teen knoflook
- 2 Eetlepels Parmezaanse kaas
- 15 g Verse basilicum
- 100 ml Olijfolie extra vierge

Zo maak je het: Rooster de pijnboompitten in 1 min. goudbruin. Scheur of snijd de rucola en basilicum in stukken en verzamel in een kom. Pers de knoflook en voeg deze hieraan toe. Hak de inhoud van de kom grof met een keukenmachine (op langzame snelheid) of met de staafmixer. Voeg vervolgens de pijnboompitten, kaas en olijfolie toe en maal alles goed fijn. Breng op smaak met wat zout, peper en druppels citroensap. Lekker met Haust diptoast.

Haust Tiramisu
Dit heb je nodig:
- 8 Haust Party Extra Original
- 250 gram mascarpone
- 50 ml room
- 1 zakje instant espressokoffie (poeder)
- ½ citroen, alleen de rasp
- 2 zakjes vanillesuiker
- Cacaopoeder
- Spuitzak met gladde spuitmond

Zo maak je het: Maak een mengsel van de mascarpone, room, espresso, citroenrasp en de suiker. Schep het mascarpone-mengsel in een spuitzak. Spuit twee banen mascarpone over op alle Haust Party Extra toastjes. Stapel ze op per twee en bestrooi de bovenkant met de cacaopoeder.

Dit mag ook niet ontbreken:
- Artisjokharten
- Bakje olijven
- Italiaanse kazen zoals Parmezaan, mozzarella, taleggio en gorgonzola 

Serveertip:
De Italiaanse borrelplank maak je helemaal af met een Italiaanse styling. Tot in de puntjes, precies zoals de Italianen dat doen. Leg een geblokt tafelkleed op de salontafel, serveer er een lekkere rode wijn bij (tip: zet hem in zo’n leuk Italiaans mandje) en duik die cd van Eros Ramazotti ergens op. Fantastico!

Ingrediënten


Bekijk alle recepten