Guilty Pleasure Borrelplank

Guilty Pleasure Borrelplank

Soms wil je gewoon lekker snacken. Daarvoor hebben we deze borrelplank, vol guilty pleasures. Van een zelfgemaakte milkshake tot chocoladedips en een Haust Kapsalon. Voor deze plank mag je helemaal losgaan met je lievelingshapjes!

Fruit en snoep in chocoladedip
Dit heb je nodig:
- Haust Snack Cups Ovaal
- 300 gr Pure chocolade
- 250 gr Snoepjes
- Fruit naar keuze om te dippen

Zo maak je het: Smelt de chocolade au bain-marie. Houd dit goed warm. Zet bakjes klaar met fruit, snoepjes en Haust Snacp Cups om in de chocolade te dippen.  

Haust Kapsalon
Dit heb je nodig:
- Haust Party Extra Original Toast
- 200 g Voorgegaarde gesneden kipfilet
- 130 g Geraspte kaas
- Knoflooksaus
- Sambal

Zo maak je het: Verwarm de oven op 180 graden. Plaats de Haust Party Extra Toast in een ovenschaal. Beleg deze met de voorgegaarde kipfilet en geraspte kaas. Plaats deze in de oven tot de kaas nét helemaal gesmolten is. Maak het af met wat knoflooksaus en/of sambal.

Freakshake
Dit heb je nodig:
- 2 Bolletjes Roomijs
- 150 ml Melk
- 1 Scheut limonadesiroop
- 100 g Aardbeien
- 100 g Frambozen
- 1 Banaan
- Bus slagroom
- 1 Zak marshmellows
- 1 Doosje smarties

Zo maak je het: Doe het ijs, een scheut limonade, de aardbeien, frambozen en banaan in de blender. Mix het flink tot het een glad geheel is. Schenk het in een glas. Maak het af met een goede toef slagroom, marshmellows en smarties.

Haust Mac ‘n Cheese balletjes
Dit heb je nodig:
- 8 stuks Haust Party Extra Toast met tuinkruiden
- 100 g macaroni
- 20 g ongezouten boter
- 100 g geraspte red Cheddar-kaas
- 45 g geraspte Gruyère
- Peper en zout
- Chilisaus

Zo maak je het: Verkruimel de Haust Party Extra Toast. Vul een pan met water en breng het water aan de kook. Voeg de macaroni toe. Kook dit 2 tot 3 minuten korter dan op verpakking staat. Spoel de pasta koud af en laat dit goed uitlekken. Smelt vervolgens de boter in een steelpan en voeg de macaroni toe. Voeg de geraspte kaas toe en roer voorzichtig tot alles is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kaaspasta vervolgens in de koeling. Wanneer de Mac ‘n Cheese volledig koud is, rol je er balletjes van. Rol ze daarna door de Haust-kruimels. Serveer met een lekkere chilisaus om de balletjes in te dopen.

Haust Reese’s
Dit heb je nodig:
- 8 Haust snack cups naturel
- 200 g Melkchocolade
- 3 Eetlepels pindakaas karamel-zeezout
- 3 eetlepels karamelpasta

Zo maak je het: Smelt de chocolade au bain-marie. Smeer de pindakaas in de Haust snack cupjes. Smeer daar een laagje karamelpasta overheen. Haal de gevulde cups door de gesmolten chocolade. Laat de cups afkoelen in de koelkast en serveer op een bordje of zo uit het vuistje.

Serveertip
Voor deze borrelplank mag je helemaal uitpakken. Mix allerlei soorten bakjes en schaaltjes, strooi confetti in het rond en leg een gestippeld tafelkleed neer. Schenk je favoriete drankjes en geniet! Gewoon, omdat het mag.

Toast Frikandel Speciaal
Dit heb je nodig:
- Haust snack cups naturel ovaal
- 1 pak mini frikandellen
- 1 rode ui
- Mayonaise
- Olijfolie / bakboter

Zo maak je het: Bereid de mini frikandellen volgens de gebruiksaanwijzing, middels frituurpan, oven of airfryer. Snipper vervolgens de ui. Als de frikandellen gaar zijn, snijd je deze in de lengte doormidden. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie/bakboter en bak de opengesneden zijde in 1 a 2 minuten krokant. Serveer de frikandellen op een Haust snack cup, met een dot mayonaise en wat uitjes bovenop.

Ingrediënten


Bekijk alle recepten