Franse Borrelplank

Franse Borrelplank

Niets is zo ontspannend als een avond op een Frans terras. In de zon, wijntje erbij en een heerlijk stuk kaas. Gelukkig kun je dit gevoel nu ook in huis halen met onze Franse borrelplank.

Camembert uit de oven met spek en rozemarijn

Dit heb je nodig:
- Haust Dip Toast
- 1 Camembert
- 1 Takje rozemarijn
- 3 Plakjes spek

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de camembert in zijn geheel in een ovenschaaltje en maak leg daarop de spek. Breek de rozemarijntakjes en sprenkel deze over de camembert met spek. Zet nu de ovenschaal 6 minuten in de oven. Serveer de gesmolten kaas met spek en rozemarijn met Haust Dip Toast om lekker te dippen.

Geitenkaas met verse vijg en honing uit de oven 
Dit heb je nodig:
- Haust Baguette Toast Naturel
- 2 Vijgen
- 100 g Geitenkaas

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vijgen in 4 stukken en de geitenkaas in plakken. Leg de geitenkaas op de toastjes en leg hier vervolgens de stukjes vijgen er bovenop. Zet het geheel voor 10 minuten in de oven. Sprenkel op het laatst wat honing over de toastjes en klaar!

Paté met bessenjam op toast
Dit heb je nodig:
- Haust Baguette Toast Naturel
- 80 g Paté
- Bessenjam

Zo maak je het: Pak wat heerlijke Haust Baquette toastjes en besmeer deze met paté en daar doe daar bovenop een laagje bessenjam.

Haust tarte tartin
Dit heb je nodig:
- 12 Haust Snack Cups Rond
- 120 g Gezouten boter
- Bakboter
- ½ Elstar-appel
- 2 Eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 Eetlepels amandelschaafsel
- 125 g Crème fraîche
- 4 Metalen vormpjes (diameter ca. 5cm)

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 175 graden. Verkruimel de Haust Snack Cups. Smelt vervolgens 80 gram boter in een pannetje en voeg de kruimels toe. Schep om tot de boter volledig is opgenomen door de toast. Schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd in de appel in dunne partjes. Bak de appelpartjes even kort in een koekenpan met wat gewone bakboter. Vet dan de vormpjes in met een klein beetje bakboter. Verdeel de suiker, het amandelschaafsel en 10 gram ongezouten boter in elk vormpje. Leg dan de appel erop. Dek af met de kruimel-botermix en druk stevig aan. Bak de vormpjes ca. 12 tot 15 minuten in de oven. Haal ze eruit en wacht tot de taartjes een beetje zijn afgekoeld. Draai dan de bakjes om op een bord. Serveer met een dotje crème fraîche.

Dit mag ook niet ontbreken:
- Droge worst
- Franse kaasjes zoals roquefort, brie en reblochon
- Noten, zoals walnoten en pecan-noten
- Een tros druiven

Serveertip:
De Franse borrelplank maak je helemaal af door de hapjes te serveren op een houten kaasplank. Als wijn kies je voor een koude rosé. Schenk wijn in kleine picardiglazen om het Franse gevoel helemaal af te maken. Bon Appétit!

 

Ingrediënten


Bekijk alle recepten