Fiesta Borrelplank

Fiësta Borrelplank

Wat is er lekkerder dan een avondje tapas eten? Van al die kleine hapjes in knallende kleuren krijg je spontaan zin om te dansen. Zet je favoriete salsamuziek op en maak er een swingende avond van, vol lekkers.

Haust Todos Ovenschotel

Dit heb je nodig:
- Haust Baquette Toast
- 100 g Geraspte kaas
- 1 Bakje cherrytomaten
- 1 Bosje platte peterselie
- 1 jalapeños peper
- 1 Rode ui
- 1 Citroen
- 50 g Zure room

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de cherrytomaten in vieren, de jalapeños peper en de rode ui in halve ringen. Leg de Haust Baquette toastjes in een ovenschaal. Verdeel hier overheen de tomaat, ui en jalapeños. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het geheel. Zet de schaal in de oven. In ongeveer 8 minuten is de kaas gesmolten en zijn de toastjes warm en krokant.

Maak het gerecht af met een grote toef zure room. Knijp er wat citroensap overheen en decoreer de schaal met wat peterselie blaadjes.

Salsa van tomaat
Dit heb je nodig:
- 3 tomaten
- 0,5 ui
- 10 gram koriander
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout

Zo maak je het: Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui. Hak vervolgens de koriander fijn en pers de tenen knoflook uit. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. De salsa smaakt het lekkerst als je hem voor het opdienen een halfuurtje in de koelkast zet.

Tip: Lekker met Haust Krokant Toast.

Chimichurri
Dit heb je nodig:
- 4 Teentjes knoflook
- 0,5 Witte ui
- 1 Chilipeper
- 3 Eetlepels rode wijnazijn
- 2 Eetlepels verse oregano
- 10 g Peterselie
- 100 ml Olijfolie
- Zout, peper

Zo maak je het: Hak de knoflook, ui, chilipeper, verse oregano en peterselie fijn. Voeg hier de wijnazijn en olijfolie aan toe. Roer het geheel door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Zet de mix afgedekt in de koelkast voor ongeveer 2 a 3 uur. Daarna is het klaar om te serveren.

Gebakken chorizo worstjes
Dit heb je nodig:
- Olijfolie of boter
- Chorizoworstjes

Zo maak je het: Bak de chorizo worstjes heerlijk af in een goed hete pan met een laagje boter of olie. Extra peper en zout is bij deze kruidige worst niet nodig!

Olijvenmix
Dit heb je nodig:
- Olijfolie (extra vergine)
- Olijven naar keuze

Zo maak je het: Neem een schaaltje en vul deze met wat heerlijke olijven en wat olijfolie. Je kunt kiezen voor olijven met pit voor meer smaak of maak een mix van je favoriete olijven: van grote groene tot kleine paarse. 

Zelfgemaakte guacamole
Dit heb je nodig:
- Haust Dip toast
- 2 Avocado’s
- 1 Teentje knoflook
- 1 Sjalot
- 1 Tomaat
- 1/2 Rode peper
- 1 Limoen
- Peper en zout

Zo maak je het: Snijd de avocado’s doormidden. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de knoflook, tomaat en sjalot in kleine stukjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd deze fijn. Pers de limoen uit. Voeg vervolgens alle ingrediënten samen en pureer deze met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en je bent klaar om te dippen.

Gegrilde groene mini asperges met knoflook en avocado
Dit heb je nodig:
- Haust Party Extra Original Toast
- 100 g Groene aspergetips
- 1 Avocado
- 1 Teentje knoflook
- Peper en zout
- 75 g Parmaham
- Scheutje olijfolie

Zo maak je het: Pers de knoflook uit. Besprenkel de asperges met wat olijfolie, de knoflook en zout en peper. Gril vervolgens de asperges in een grillpan op medium hoog vuur gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig keren. Snijd ondertussen de avocado in tweeën, verwijder de pit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Prak de avocado fijn of pureer deze met een staafmixer. Beleg vervolgens iedere Haust Party Extra toast met wat gepureerde avocado, een plakje parmaham en een groene aspergetip en smullen maar.

Serveertip:
Deze pittige Fiësta borrelplank maak je helemaal af met kleurrijke schaaltjes, tapasprikkers en kleine glaasjes drinken. Serveer het bijvoorbeeld met een lekkere sangria of een karaf jus d’orange met munt.

Ingrediënten


Bekijk alle recepten