Down to Earth Borrelplank

Down to Earth Borrelplank

We zien het steeds vaker: vegetarisch of zelfs vegan eten. Daarom willen we je ook laten kennismaken met onze groene borrelplank. Vol lekkers zoals avocado en wortel-pompoendip, en bovenal supergezond!

Gepaneerde avocadoplakken met tomaat en kruidenroomkaas

Dit heb je nodig:
- Haust Paneermeel (doosje 150 g)
- 1 Avocado
- 4 Cherrytomaatjes
- 3 Eetlepels kruidenroomkaas

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een schaaltje paneermeel klaar. Snijd de avocado in partjes en rol deze door de paneermeel heen. Verwarm de gepaneerde plakjes voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Haal de avocadoplakken uit de oven, leg ze op een schaaltje en schep er een flinke lepel kruidenroomkaas overheen. Serveer met de partjes cherrytomaat.

Wortel-pompoendip
Dit heb je nodig:
- Haust Dip Toast
- 2 Wortels
- Flink stuk pompoen
- 1 Eetlepel crème fraîche
- Peper en zout
- Limoensap

Zo maak je dit: Bak de pompoen en wortel totdat deze goed gaar zijn en laat ze vervolgens even afkoelen. Gooi vervolgens de pompoen, wortel en zure room even in de blender. Voeg naar smaak wat peper, zout en limoensap toe en dippen maar!

Gegrilde courgettelinten met pistachepesto
Dit heb je nodig:
- 1 Courgette
- 95 g Ongezouten en gepelde pistachenoten
- 30 g Parmezaanse kaas
- 10 Blaadjes verse basilicum
- Knoflook
- Olijfolie

Zo maak je dit: Snijd de courgette in de lengte tot mooie plakken. Gril deze twee minuten in de pan zodat ze mooi goudbruin zijn. Maak vervolgens de pistache-pestodip. Hak hiervoor eerst de pistachenoten fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes, knoflook en olijfolie eraan toe. Meng dit alles tot een pesto met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de courgette in een bakje en vul deze aan met de zelfgemaakte pesto.

Mascarpone-bietendip
Dit heb je nodig:
- Haust Dip Toast
- 1 Middelgrote biet (gekookt)
- 150 g Mascarpone
- Zout

Zo maak je het: Rasp de bieten met een fijne rasp en meng het door de mascarpone. Doe er een snuf zout bij naar smaak en meng alles goed door elkaar. Klaar om te dippen!

Gemarineerde chioggia bietencarpaccio met crema balsamico en tijm
Dit heb je nodig:
- 1 Chioggia biet
- 2 Eetlepels Crema balsamico
- 2 Takjes tijm
- 1 Limoen

Zo maak je het: Kook de chioggia biet gaar in een pan en snijd dit vervolgens tot dunne plakjes. Serveer de plakjes bieten op een bord met daaroverheen de balsamicoazijn, takjes tijm en garneer met schijfjes limoen.

Haust energieballetjes
Dit heb je nodig:
- 4 Haust Snack Cups Rond
- 2 gedroogde vijgen
- 40 gram pecan-noten
- 60 gram rozijnen (ca. 3 eetlepels)
- 5 dadels zonder pit
- 3 eetlepels gemalen kokos

Zo maak je het: Verkruimel de Haust Snack Cups zo fijn mogelijk. Hak de vijgen, noten, rozijnen en de dadels fijn. Vermeng de toast met het gehakte notenmengsel in een ruime kom. Rol er 4 grote of 8 kleine balletjes van. Rol de balletjes door de kokos en serveer ze in een schaaltje.

Serveertip:
Deze Down To Earth borrelplank heeft natuurlijk niet veel versiering nodig. Serveer de hapjes op een mooie houten plank en maak het helemaal af met een linnen tafelkleed. Kies voor houten servies of juist een mooi natuursteen en klaar!

Ingrediënten


Bekijk alle recepten