Borrelplanken

Vegetarische Borrelplank

Een groene borrelplank met vegetarische toastjes! Vol lekkers zoals avocado en wortel-pompoendip. Boost je energie met de Haust energieballetjes en maak de plank af met een zelfgemaakte pesto. Supergezond!

De hapjes
  • Gepaneerde avocadoplakken met tomaat en kruidenroomkaas
  • Wortel-pompoendip
  • Mascarpone-bietendip
  • Haust energieballetjes
  • Gegrilde courgettelinten met pistachepesto
  • Gemarineerde chioggia bietencarpaccio met crema balsamico en tijm
Gepaneerde avocadoplakken met tomaat en kruidenroomkaas
Ingrediënten
  • Haust Party Extra
  • 1 avocado
  • 4 cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels kruidenroomkaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Hak de Haust Party Extra toast in kleine stukjes;
  3. Snijd de avocado in partjes en rol deze door de gekruimelde toast heen;
  4. Verwarm de gepaneerde plakjes voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven;
  5. Snijd de cherrytomaatjes in partjes;
  6. Haal de avocadoplakken uit de oven, leg ze op een schaaltje en schep er een flinke lepel kruidenroomkaas overheen. Serveer met de partjes cherrytomaat.
Wortel-pompoendip
Ingrediënten
Haust Dip Toast
2 wortels
Flink stuk pompoen
1 eetlepel crème fraîche
Peper en zout
Limoensap
  1. Bak de pompoen en wortel totdat deze goed gaar zijn en laat ze vervolgens even afkoelen;
  2. Gooi de pompoen, wortel en zure room even in de blender. Voeg naar smaak wat peper, zout en limoensap toe;
  3. Dippen maar!
Mascarpone-bietendip
Ingrediënten
Haust Dip Toast
1 middelgrote biet (gekookt)
150 gram mascarpone
Zout
  1. Rasp de bieten met een fijne rasp en meng het door de mascarpone;
  2. Doe zout naar smaak bij en meng alles goed door elkaar;
  3. Dip de Haust Dip Toast in de zelfgemaakte dip.
Haust energieballetjes
Ingrediënten
4 Haust Snack Cups Rond
2 gedroogde vijgen
40 gram pecannoten
60 gram rozijnen (ca. 3 eetlepels)
5 dadels zonder pit
3 eetlepels gemalen kokos
  1. Verkruimel de Haust Snack Cups zo fijn mogelijk;
  2. Hak de vijgen, noten, rozijnen en de dadels fijn;
  3. Vermeng de toast met het gehakte notenmengsel in een ruime kom;
  4. Rol er 4 grote of 8 kleine balletjes van;
  5. Rol de balletjes door de kokos en serveer ze in een schaaltje.
Gegrilde courgettelinten met pistachepesto
Ingrediënten
1 courgette
95 gram ongezouten en gepelde pistachenoten
30 gram parmezaanse kaas
10 blaadjes verse basilicum
Knoflook
Olijfolie
  1. Snijd de courgette in de lengte tot mooie plakken. Gril deze twee minuten in de pan zodat ze mooi goudbruin zijn;
  2. Maak de pistache-pestodip. Hak de pistachenoten fijn. Voeg de parmezaanse kaas, basilicumblaadjes, knoflook en olijfolie eraan toe. Meng dit alles tot een pesto met een staafmixer of blender; 
  3. Breng op smaak met zout en peper;
  4. Plaats de courgette in een bakje en vul deze aan met de zelfgemaakte pesto.
Gemarineerde chioggia bietencarpaccio met crema balsamico en tijm
Ingrediënten
1 chioggia biet
2 eetlepels crema balsamico
2 takjes tijm
1 limoen
  1. Kook de chioggia biet gaar in een pan en snijd tot dunne plakjes;
  2. Serveer de plakjes bieten op een bord met daaroverheen de balsamicoazijn, takjes tijm en garneer met schijfjes limoen.
     
Serveertip:

Deze vegetarische borrelplank heeft niet veel versiering nodig. Serveer de hapjes op een mooie houten plank en maak het helemaal af met een linnen tafelkleed. Kies voor houten servies of juist een mooi natuursteen en klaar!

Tip! Dit recept is lekker met…